Studie: Řízení talentů stále bojuje s leadershipem

Ilustrační snímek

Nedostatek lídrů a z toho plynoucí potřeba programů pro urychlení rozvoje talentů a plánování nástupnictví ve firmách. To je nejvyšší současná priorita v řízení talentů na světě a pravděpodobně jí zůstane i v dalších třech letech. Ukázala to studie společnosti Deloitte s názvem Talent Edge 2020: Redrafting Talent Strategies for the Uneven Recovery, do níž se zapojilo 376 seniorních manažerů a talent manažerů z celého světa.

Další klíčová zjištění studie zahrnují:

Firmy hledají nové zdroje růstu v stagnující ekonomice

Více než třetina respondentů označila za nejvyšší strategickou prioritu výkonnost a celkové ekonomické výsledky spolu s expanzí na globální a nové trhy.

Zvýšený tlak na vytváření talentových strategií na regionálních trzích

V oblasti Pacifické Asie se firmy potýkají s výraznými nedostatky talentů v oblasti výzkumu a vývoje (68 %), provozu (64 %) a strategie a plánování (62 %). V Severní a Jižní Americe je nejbolestivější oblastí exekutivní leadership a provoz firem (56 %). V regionu EMEA jsou obavy z nedostatku talentů výrazně menší.

Firemní programy řízení talentů selhávají v oblasti výkonnosti a investic

Pouze 17 procent seniorních manažerů považuje programy řízení talentů ve svých firmách za „světovou třídu“. Zbývajících 83 % přiznává, že je třeba výrazných zlepšení a investic.

-kk- 

Zdroj: Canadian HR Reporter - server kanadského magazínu o řízení lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje Canadian HR Reporter