Teleworking má svá pro i proti

Práce přes Internet, známá pod označením teleworking, je v dnešní době stále častějším jevem. V Evropě se nejčastěji využívá ve skandinávských zemích, kde tímto způsobem pracuje až 40 procent podniků s více než deseti zaměstnanci. V České republice využívají této možnosti pouze čtyři procenta zaměstnavatelů.

Evropské průzkumy dokazují, že zaměstnanci chtějí pracovat doma z důvodu většího klidu a lepšího soustředění. Ušetří také čas, který by museli věnovat cestě do zaměstnání a jelikož jsou díky teleworkingu spokojenější, jsou pro své firmy i produktivnější. Teleworking nabízí možnost práce i handicapovaným zaměstnancům. Evropská unie již připravuje pro teleworking zvláštní směrnici.

Odborníci však v této souvislosti upozorňují na to, že pro zaměstnance je stále důležitý kontakt s mateřským podnikem. V budoucnosti proto nelze očekávat, že by doma pracovala většina zaměstnanců. Pro firmy má totiž teleworking význam jev v případě, jestliže se firma postará o to, aby činnost vykonávaná tímto způsobem měla potřebnou produktivitu.

-kk-

Zdroj: JobPilot.cz - české stránky serveru JobPilot s nabídkami práce
Zobrazit přehled článků ze zdroje JobPilot.cz