Teleworking - možné řešení

Průzkumy prokázaly, že zhruba 10 % Američanů spadá do alternativních zaměstnaneckých kategorií: nezávislý smluvní pracovník, brigádník, popřípadě člověk pracující v jiném smluvním vztahu (tedy i teleworker). Pracovních pozic, které tito lidé zastávají je tolik, že není možné přesně stanovit počet lidí pracujících z domova.

Společně se stále rychlejším rozvojem moderních technologií se zdá, že i množství lidí, žádajících o alternativní uspořádání pracovní doby vzrůstá. Důvody jsou zřejmé – tito lidé chtějí pracovat tehdy, když jsou nejproduktivnější a snaží se lépe vyvážit práci a kariéru.

Tito „neviditelní“ pracovníci přinášejí firmě výhody i nevýhody. Firma má sice menší náklady na vybavení pracoviště, ovšem někdy vázne komunikace mezi teleworkerem a jeho nadřízeným. I zaměstnanci, kteří pracují z domova, musí mít pevně stanovené termíny a cíle. Článek dále uvádí odkazy na internetové zdroje, na kterých je možné najít více informací a tipů pro teleworkery i jejich zaměstnavatele.

**Datum vydání:** IV/2002
Zdroj: Airs.com - Server společnosti Airs, která poskytuje poradenské služby v otázkách kariéry, outplacementu a náboru nových zaměstnanců
Zobrazit přehled článků ze zdroje Airs.com