Topit či netopit?

Kolik poradců je potřeba, aby určili, jaká teplota v kanceláři je vhodná pro všechny, kdo v ní pracují? Nikdy jich není dost. Vždycky se totiž najde kolega, kterému je příliš horko nebo příliš zima a který buď místnost přetápí nebo naopak otevírá v místnosti všechna okna. Někdo pro změnu tvrdí, že v příliš velkém horku usíná. Obecně platí, že ženám bývá většinou všude zima, zatímco mužům horko. Jak je to možné?

Hodně záleží na oblečení. Jestliže firma trvá na tom, aby ženy nosily tenké blůzky a muži saka, musí počítat s častými stížnostmi. Teplý vzduch také stoupá vzhůru, proto ženy v silonkách si budou pravděpodobně stěžovat na studené nohy. Hodně se změnilo poté, co některé společnosti zavedly dny neformálního oblečení (obvykle pátky). Lidé si nosí do práce svetr a zachumlají se do něj až po uši.

Některé firmy také začaly do kanceláří montovat falešné termostaty, které mají zaměstnance trochu „uklidnit“ a dodat jim pocit, že teplota v místnosti je příjemná. To však funguje jen velmi omezeně. Jestliže lidé zjistí, že termostaty nefungují, jejich důvěra v nadřízené klesne. Lékaři proto doporučují všem nespokojeným, aby se oblékali ve vrstvách, které je možné průběžně svlékat nebo oblékat.
Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com