Toxické pracovní prostředí: Jak ho poznat a jak ho napravit

Jak poznáte toxické pracovní prostředí? Existuje celá řada rozpoznávacích znamení. Mezi ty nejočividnější patří vysoká fluktuace zaměstnanců, časté syndromy vyhoření a malá efektivita práce. Průvodními jevy toxického pracovního prostředí může být obtěžování, šikana, diskriminace a neetické chování. Pokud se tato nemilá situace odehrává ve vaší firmě, stojí před vámi (tedy před HR oddělením) následující úkoly k vyřešení daného problému.

Ilustrační snímek

Identifikujte šiřitele nákazy

Podle ChangeBoard.com vždy toxickému prostředí předchází toxické jednání jednotlivců. Pokud se ve vaší firmě bohužel toto prostředí vytvořilo, má to svůj původ v chování některých jednotlivců. Pokuste se identifikovat ty zaměstnance, kteří jsou zdrojem infekce daného prostředí, a právě s nimi pracujte nejintenzivněji.

Začněte u vedoucích

I přestože se toxické pracovní prostředí jakožto problém projevuje napříč všemi úrovněmi firmy a nejčastěji se ukazuje v každodenní práci řadových pracovníků a lidí na nižších pozicích, je nutné, abyste se změnami začali u nejvyššího managementu. Manažeři jsou totiž nositeli firemních hodnot a modelem chování pro zaměstnance, a proto oni musí jít příkladem.

Proveďte změny ve firemní kultuře

Nemá cenu příliš trestat jednotlivé aktéry nebo sankcionovat jednotlivce. Jestliže se ve vaší firmě vytvořilo toxické pracovní prostředí, je to kvůli špatně nastavené firemní kultuře. A změny v této kultuře jsou vždy během na dlouhou trať. Začněte tedy co nejdříve se změnami v základních pravidlech a prioritách kultury vaší firmy.

Očekávejte emotivní reakci

Jestliže ve vaší firmě vznikla toxická atmosféra, znamená to, že můžete při zavádění změn očekávat silně emotivní reakce. Buďte na to připraveni a přizpůsobte tomu vaši komunikaci.

 

-mm-

Zdroj: Changeboard - britský portál zaměřený na HR a rozvoj kariéry
Zobrazit přehled článků ze zdroje Changeboard