Trapasy při prezentacích nejsou ojedinělé

Přemýšlíte každou noc před tím, než máte mít prezentaci, co hrozného se asi může stát a že zrovna vám se to určitě stane? Zkušenosti s trapasy a chybami při důležité prezentaci má asi každý pracovník v oboru. Takže v tom určitě nejste sami. Co všechno se tedy při prezentacích může stát?

Můžete být tak nervózní, že si raději hrajete s tužkou v ruce. Pozor ale na inkoustové pero. Jeden zaměstnanec si s perem uklidňoval nervy, když běžela prezentace, tak ho nervózně kousal, až ho rozkousal a inkoust měl nejen na košili, ale po celém obličeji a zubech.

Jistou ženu zase před prezentací vyrušil telefon, zrovna když se malovala. Pak jí bylo divné, že se na ni všichni na prezentaci pořád smějí, dokud ji jeden kolega neupozornil, že nemá make- up rozetřen.

Jedem muž měl svou první velkou prezentaci, která dopadla výborně. Vzal si kelímek s vodou, aby se osvěžil, ale začali mu chodit gratulovat klienti, on se zakuckal a jednomu váženému poprskal celý oblek. Když se snažil rychle odejít pro ubrousek, zakopl a natáhl se celý na podlahu.

Jedna žena stála jen ve spodních kalhotkách před 200 zaměstnanci podniku, když se jí utrhl knoflík u sukně. Někomu jinému se zase stalo, že rozlil šálek kávy napříč celým zasedacím stolem, takže všem zničil materiály.

Pokud vás také nějaká pohroma potká, je jen na vás, jak dokážete zachovat chladnou hlavu a situaci řešit. Nezapomeňte na kouzlo osobnosti.

-pk-

Zdroj: Joan Lloyd & Associates - stránky americké koučky Joan Lloydové
Zobrazit přehled článků ze zdroje Joan Lloyd & Associates