Trápí vás manažer? Nechte ho zkontrolovat

Pokud je jeden člověk na pracovišti zlý nebo neoblíbený, má to dopad na všechny lidi kolem. Nejhorší je, když se jedná o šéfa.

Mnoho lidí se trápí tím, jaký je jejich šéf. Může mít enormní ego, vše měřit dvojím metrem, může lhát, když se mu to hodí. Tato situace má pak velmi frustrující dopad na lidi kolem něj. Postupně ho všichni začnou nenávidět, ale on sám to nevidí.

Nikdo se s ním nechce dostat do sporu, protože lidem vyhrožuje nebo jim pak dává nejhorší nebo směšnou práci. Vše konverzace s ním jsou jednostranné.

Takoví lidé mívají většinou dvě tváře. První z nich vidí pouze vrchní vedení, druhou pouze zaměstnanci. Takový člověk má výborné komunikační schopnosti, které používá pro osobní zisk na úkor druhého. Nezlomí jej ani nedostatek práce. Práce ho totiž většinou nezajímá, jde mu o postavení a o funkci a z ní pramenící výhody.

Jediným řešením, do kterého se můžou pustit zaměstnanci, je navrhnout vrchnímu vedení kontrolu manažerů. Dnes si společnosti najímají firmy, které zkontrolují efektivnost manažerů.

-pk-

Zdroj: Joan Lloyd & Associates - stránky americké koučky Joan Lloydové
Zobrazit přehled článků ze zdroje Joan Lloyd & Associates