Tři schopnosti ohromného šéfa

Většina z nás tráví velkou část dne na pracovišti v napětí a je poznamenána atmosférou, která tam panuje. Dnešní pracovní prostředí je koncipováno tak, že všichni pracují společně na projektech a dělají společná rozhodnutí. Tento tým obvykle drží pohromadě šéf. Aby všechno skvěle fungovalo, musí být skvělý šéf. Co ale skvělého šéfa dělá?

V první řadě je to vzájemný respekt. To znamená, že vy můžete respektovat jeho a on zase vás. Proto je pro vás cenná každá kritika a chvála a on se naopak rád zamýšlí nad poznámkami, které máte k různým problémům.

Důležitá je také podpora. Jak zaměstnanec potřebujete vědět, zda je šéf ochotný podporovat vás ve vašich projektech, v jednání se zákazníky a s klienty. Můžete se v této situaci totiž dostat do problému a pak musíte vědět, zda můžete čekat od šéfa zastání a pomoc.

Zatřetí dělá skvělého šéfa to, že vám rozumí. Například víte, že za ním můžete v klidu přijít, když potřebujte odejít z práce dřív nebo když máte problém pracovat s určitým kolegou.

Pokud ale situace v práci není moc dobrá, nemůžete dávat vždy vinu jen šéfovi. Pamatujte si, že vy jste také členy týmu, a tak může být problém i ve vás.

-pk-
Zdroj: Suite 101 - databáze odborných článků nejen pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Suite 101