Ulrich a kolektiv: HR from the Outside In: Six Competencies for the Future of Human Resources (kniha, McGraw-Hill, 2012)

Ulrich, Brockbank, Younger, Ulrich: HR from the Outside In: Six Competencies for the Future of Human Resources

Jedna z nejvlivnějších osobností v oblasti řízení lidských zdrojů – autor konceptu HR business partnerství, konzultant a profesor americké University of Michigan Dave Ulrich – právě vydal novou knihu. Publikace s názvem HR from the Outside In: Six Competencies for the Future of Human Resources přináší odpovědi na tři základní otázky HR profesionálů a oddělení:

  1. Čím mají HR profesionálové být a co mají vědět a dělat, aby byli vnímáni jako osobně efektivní?

  2. Čím mají HR profesionálové být a co mají vědět a dělat, aby zlepšovali obchodní výsledky svých společností?

  3. Na co se mají soustředit HR oddělení, aby zlepšila obchodní výkonnost svých firem?

Kniha HR from the Outside In (HR zvenku dovnitř) nese svůj název proto, že HR se má na sebe naučit dívat zvenku. Tradiční strategické HR pracuje se strategií jako se zrcadlem, které odráží, na co by se HR mělo soustředit. Dnes je však třeba, aby strategie byla oknem, jehož prostřednictvím se díváme na okolní svět. Oblast zájmu HR se tak přesouvá z vnitřku firmy (zaměstnavatel první volby) do vnějšího světa firmy (zaměstnavatel první volby zaměstnanců, které by si vybrali zákazníci).

David Ulrich napsal již 23 knih a více než dvě stovky odborných článků. Knihu „HR from the Outside In“ je od roku 2014 možné zakoupit i v češtině.

Kniha

ULRICH, D. a kolektiv: HR from the Outside In: Six Competencies for the Future of Human Resources, New York: McGraw-Hill, 2012. 272 s.

ULRICH, D. a kolektiv: Nová éra řízení lidských zdrojů – ze servisu partnerem. Šest kompetencí pro HR budoucnosti. Praha: Grada, 2014. 304 s.

-kk-

Zdroj: Amazon.com - jeden z největších internetových obchodů na světě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Amazon.com