Úskalí HR v malých firmách

To, že je vaše firma malá - nebo ji dokonce tvoří pouze jeden člověk - ještě neznamená, že potřeby a požadavky, které ve větších firmách řeší oddělení lidských zdrojů, neexistují. Pro každou firmu je důležité, aby nepodléhala běžným HR nástrahám, především však těm, které jsou specifické pro firmy menší velikosti.

Spolupracujte se zkušenějšími

Například je zcela v pořádku požádat o pomoc, zejména při řešení složitých právnických otázek. Budujte si síť kontaktů nejen mezi místními právníky, ale i odborníky na lidské zdroje, jejichž znalosti a zkušenosti vám mohou pomoci. Spolupracujte s místními orgány veřejné správy a sledujte aktuální změny v legislativě. Nezapomínejte na pečlivé vedení záznamů. Vytvářejte standardní dokumenty pro své nejčastější potřeby a používejte je v praxi. Zachovejte důvěrnost osobních údajů.

Myslete na cíle a rozpočet

Důkladně školte nové zaměstnance, především manažery. Již od náboru zajistěte, aby věděli, jak postupovat při řešení HR záležitostí. Přijímejte pouze způsobilé osoby, vyhněte se čemukoli nelegálnímu či ne zcela průhlednému. Vytyčte si cíle a rozpočet pro oblast HR.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com