Vánoční večírky jsou za dveřmi

S koncem roku se blíží firemní vánoční večírky, jejichž smyslem je nejen společně se pobavit, ale především poděkovat zaměstnancům za jejich práci. Dobří šéfové vědí, že právě na konci roku je zásadní ujistit zaměstnance, že si jejich práce váží. Článek na portálu Incentivemag.com proto shrnul desatero doporučení, jak mohou organizace formou vánoční oslavy vyjádřit seriózní uznání svým lidem.

Vyzvěte ředitele k návštěvě pracovišť

Oslava se většinou koná až na konci dne. Vy byste však měli zařídit, aby nejvyšší představitelé firmy přišli mezi své pracovníky již v průběhu dne, potřásli si s nimi rukama a osobně poděkovali.

Nezapomeňte na pracovníky mimo firmu

Na večírek pozvěte i virtuální zaměstnance, případně pro ně uspořádejte speciální konferenční hovor a zašlete dárky, nebudou-li se moci zúčastnit.

Buďte po ruce řediteli

Nemělo by se stát, že zaměstnanec bude chtít na večírku představit řediteli firmy svou manželku, přičemž ředitel nebude vědět, kdo dotyčný zaměstnanec je. Zajistěte proto zaměstnancům jmenovky a řediteli k ruce asistentku z HR.

Zapojte ředitele

Podpořte loajalitu a morálku zaměstnancům tím, že aktivně zapojíte nejvyšší vedení do večírku. Ředitel může uvařit, roznášet jídlo, zpívat, tančit či cokoli jiného dle povahy akce.

Omezte alkohol

Opilí účastníci vždy někomu společenskou akci zkazí.

Sledujte náladu

Spolu s organizátory večírku sledujte dění a náladu na a připravte si rozvrh jednotlivých dílčích akcí – projevů, rozdávání cen a podobně.

Oživte předávání cen

Ocenění by zaměstnancům měla být předávána v náležité formě – včetně fanfár či bubnů, všeobecného nadšení a hrdosti šéfa.

Omezte proslovy vedení

Řeči nejvyšších představitelů firmy by měly být stručné a zábavné. Účastníky večírku by měly hned po poděkování vyzvat, aby se bavili.

Poděkujte i rodinám

Při poděkování zmiňte také rodiny zaměstnanců, které jim vytvářejí zázemí pro dobré pracovní výkony.

Připravte překvapení

Rozdejte dárky, které zaměstnance podpoří v další práci pro vás, například kupóny na zvláštní volno.

-kk-

Zdroj: Incentive Magazine - magazín zabývající se zaměstnaneckými výhodami a motivací.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Incentive Magazine