Výhody a nevýhody práce na dálku

Pandemie koronaviru vyhnala řadu pracovníků z kanceláří do svých domovů. A i přestože se mnoho z nich již vrátilo k práci na pracovišti, je pravděpodobné, že u řady firem a pozic budeme v budoucnu svědky určitého hybridního modelu, kdy budou pracovníci částečně pracovat z domova a částečně z kanceláře. Výhody práce z domova jsou zřejmé na první pohled. Jaké jsou ale její nevýhody?

Ilustrační snímek

Výhody

Jak uvádí HR Magazine, výhody práce z domova jsou poměrně zřejmé. Asi nejočividnější výhodou je možnost lépe vyvážit svůj osobní a pracovní život. Stejně tak si asi všichni dovedeme představit, jaký komfort přináší to, že nemusíme ráno brzy vstávat, pečlivě se oblékat, dojíždět do pracoviště MHD nebo autem a že jsme schopni si během dne maximálně flexibilně určovat práci.

Nevýhody

Nevýhody práce z domova již nemusí být tak zřejmé. Zaprvé je to fakt, že nemáme fyzicky oddělené prostory pro práci a pro osobní život, zvláště pokud nemáme u sebe doma vyhrazenou pracovnu. Z dlouhodobého hlediska je totiž podobné rozdělení velmi důležité i pro oddělení těchto dvou sfér života.

Dále se někteří pracovníci mohou obávat, že neudělají doma tolik práce, jako v kanceláři někde mimo, protože nebudou mít pevný režim, budou prokrastinovat a ve výsledku nestráví tolik času pouze prací. Domov také nabízí celou řadu lákavých činností, které odvádí pozornost, jako čtení, sledování televize, uklízení apod. V praxi se ale tato obava obrací na druhou stranu. Lidé často nevědí, kdy s prací přestat. Nemají striktně oddělené pracovní a nepracovní hodiny, pracují napůl nonstop a často tak tráví nad prací čas do pozdních večerních hodin. Vědět, kdy přestat, je z dlouhodobého hlediska stejně důležité, jako vědět, kdy pracovat, protože jinak hrozí, že profesně vyhoříte.

V případě práce z domova proto doporučujeme oddělené pracovní prostory, striktně dodržované pracovní hodiny a dodržování zaslouženého času relaxace.

 

-mm-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine