Vytvořte si na pracovišti osobní vztahy

Odlišovat profesionální vztahy od osobních? A co takhle si udělat z profesionálních vztahů vztah osobní? Věřte, že vám to velmi usnadní a zpříjemní práci. Pokud totiž máte s kolegy profesionální vztah, chováte se k sobě mnohdy jako konkurence. Pomlouváte se, těžko si odpouštíte chybné kroky a snažíte se toho druhého převálcovat.

Osobní vztah s kolegou navážete stejně, jako navazujete vztahy vně práce. Ukažte si navzájem i tu lidskou stranu, když profesionální znáte se všech stran. Povídejte si o zájmech, o rodině, o vášních. Jediné, co musíte udělat, je zbavit se ledového výrazu a ukázat, že jste zranitelní. Nebojte se, že by toho vaši kolegové využili. Naopak se vaše vztahy začnou stávat těmi osobními. 

Míchejte váš osobní a pracovní život. Choďte společně oslavovat úspěchy. Na velké firemní akce berte své protějšky. Chlubte se v práci se zážitky z dovolené. Chovejte se zkrátka ke kolegům jako k přátelům. Uvidíte, že se začnete do práce i těšit, napětí na pracovišti se uvolní a možná najdete opravdového přítele.

-pk-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com