Začněte se živit svým koníčkem

V zaměstnání strávíte většinu svého pracovního dne. Hodně lidí se celou dobu v práci těší na to, až přijde domů a bude se moci věnovat svému koníčku. Co kdybyste ale změnili svého koníčka v zaplacenou práci? Existuje několik faktorů, které byste měli uvážit. Možná právě vaše záliba by se mohla stát vaším živobytím.

Zaprvé prozkoumejte to, zda by váš koníček mohl být obchod, zda je vaše záliba prodejná. Pokud ano, tak si ujasněte, zda by vás stále bavila, i kdybyste se jí začali živit. Tento typ pracovního posunu může totiž velmi ovlivnit vaše city a vztah k vaší zálibě.

Musíte si uvědomit, že jakmile se začnete koníčkem živit, už vám nebude přinášet jen radost, ale budete muset přemýšlet o cenové tvorbě, termínech, službách a podobně.

Připravte se také na to, že vaše osobní zkušenosti nebudou nutně uznávané jako ty profesionální. I když se svému koníčku věnujete několik let, budou se na vás ostatní dívat jen jako na amatéra.

Jestliže se rozhodnete živit se svou zálibou, neopouštějte hned svou práci. Pokračujte v tom, co děláte a začněte si vedle toho zjišťovat potřebné věci a rozjíždět jinou kariéru. Budete tak mít něco jistého, kdyby plán nedopadl úplně podle vašich představ.

-pk-
Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com