Získejte zaměstnavatele pro práci na dálku

Špatné ekonomické časy přejí práci z domova, která může být prospěšná pro zaměstnavatele i zaměstnance. Článek radí zaměstnancům, jak získat zaměstnavatele pro tuto možnost.

- Zhodnoťte postoj zaměstnavatele k práci na dálku. Pokud si váš zaměstnavatel nemyslí, že práce z domova může efektivně fungovat, bude to vyžadovat malé postupné kroky.

- Přijďte s pružným plánem. Navrhněte datum zahájení a ukončení práce na dálku na zkoušku, aby měl zaměstnavatel možnost zhodnotit, jak to funguje. Specifikujte hodiny, v jejichž průběhu budete k dispozici, jak rychle budete reagovat na telefonáty a kdy budete mít přestávku na oběd. Dáte mu tím pocit kontroly.

- Zdůrazněte výhody pro zaměstnavatele. Nemluvte jen o tom, jak by pružná práce pomohla vám. Zmiňte i úspory ze strany zaměstnavatele – náklady na kanceláře či dojíždění, nižší fluktuaci apod.

- Změňte svá očekávání. Zaměstnavatel může ušetřit náklady na kancelářské prostory jen tehdy, nebudete-li trvat na vlastní kanceláři. Nabídněte sdílení svého kancelářského prostoru.

- Při práci z domova buďte produktivní. Vyvarujte se domácích vyrušení – např. zajistěte, aby bylo postaráno o děti. Pravidelně informujte nadřízené o tom, co jste udělali.

-kk-

Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com