Známe vítěze Zaměstnavatele roku 2013

Seznamte se s vítěznými firmami letošního 11. ročníku prestižní soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku 2013. V hlavní a zároveň neobsazovanější kategorii do 5 000 zaměstnanců byl letos oceněn Hyundai Motor Manufacturing Czech. Nově byl vyhlášen také Top zaměstnavatel roku pro firmy nad 5 000 zaměstnanců, kterým byla zvolena společnost Telefónica Czech Republic.

Jsem potěšen, že jsme v této revoluční době takové umístění získali neboť je to vůbec poprvé v historii naší společnosti,“ říká Ctirad Lolek, personální ředitel Telefóniky, která si od loňského roku polepšila o dvě příčky. Zároveň dodává, že za úspěchem stojí celá řada progresivních aktivit v oblasti rozvoje a motivovanosti zaměstnanců, které společnost realizuje. Lolek doufá, že si tak společnost zvýší svou atraktivitu v očích stávajících i potenciálních zaměstnanců.

Naopak Jaromír Radkovský, ředitel HR oddělení společnosti Hyundai, která je na českém trhu pouhých pět let uvádí, že za klíč k úspěchu považuje zejména obrovskou dynamiku změn procesů, které se v tak krátkém čase ve společnosti odehrály. Důležitost přikládá zejména stabilizaci počtu zaměstnanců, jenž díky své aktivitě a postoji „vybudovat a vzít si za své“ pomohli firmě vyrovnat se s počáteční fluktuací a nadále se stabilně rozrůstat.

Kromě dvou hlavních kategorií získala titul Progresivního zaměstnavatele regionu do 500 pracovníků firma Atlas Copco, dodavatel technických zařízení pro průmysl a stavebnictví. Zaměstnavatele bez bariér pak vyhrála společnost Auto Jarov.  Nejžádanější v regionu se dle průzkumu  AISEC mezi studenty VŠ stala společnost Google, která předstihla favorita z let minulých ČEZ.

Jak si udržet pozici lídra i v dalším roce?

Ctirad Lolek prozrazuje, že v následujícím období řadí mezi hlavní priority další podporu leadershipu, jež podle Lolka „nastavuje manažerům zrcadlo“ pro potřebný rozvoj díky poskytování potřebné zpětné vazby. Dále pak podpora všech zaměstnanců včetně mladých talentů přinášejících do společnosti nové inovativní nápady a postoje, čímž pomáhají lépe čelit turbulentním změnám na telekomunikačním trhu.  „Program Think Big absolvovalo za dva roky na 1500 mladých lidí, kteří se zúčastnili 550 projektů,“ uvádí příkladem HR ředitel.

Shoda panuje i v Hyundai co se týče udržení trendu v dalším vzdělávání a rozvoji zaměstnanců. Velkým přáním a cílem do budoucna je podle Jaromíra Radkovského navíc větší umožnění interní postupů v rámci společnosti. Korejská Hyundai, která v překladu znamená „moderní“, se po vzoru asijské matky považuje za firmu konzervativní a nabízí svým zaměstnancům jistotu a stabilní zázemí. „Velké změny děláme postupně,“ dodává Jaromír Radkovský a očividně to této společnosti vychází.

Vyhlášení celonárodní mezifiremní soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku 2013 každoročně pořádané společnostmi Sodexo Pass a Klubem zaměstnavatelů proběhlo dne 20. června v City Toweru na pražském Pankráci. Všech 88 zúčastněných firem bylo podrobeno přísné mezinárodní metodice Saratoga, jejímž odborným garantem je PricewaterhouseCoopers. Na základě výsledků se následného slavnostního vyhlášení zúčastnilo 20 vítězných firem soutěžících v celkem pěti kategoriích.

-bn-

Zdroj: Sodexo Zaměstnavatel roku - Ocenění zaměstnavatelů v České republice, které organizuje Klub zaměstnavatelů o.p.s. na základě mezinárodní metodiky Saratoga odborného garanta Pricewaterhouse Coopers.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Sodexo Zaměstnavatel roku