10 tipů pro dálkové a e-studium

Distanční studium obohacuje možnosti vzdělávání studentů i zaměstnanců, ale jako u ostatních možností musíte analyzovat, je-li pro vás vhodné. Vhodné studium je velmi přínosné a následující tipy vám pomohou z něj získat co nejvíce.

  1. Časová náročnost – kolik času budete potřebovat na dosažení studijních cílů. Rozdělte si čas na jednotlivé moduly a buďte připravení věnovat 4 až15 hodin týdně.
  2. Investujte do zařízení – ušetříte si čas a nervy, investujete-li do zařízení požadovaných pro absolvování kurzu (adekvátní internetové připojení, hands-free telefon, skaner atd.)
  3. Vyhněte se vyrušování – domácí studium se může stát velkým problémem, najděte si doma klidné místo a stanovte si pravidla v rodině, aby vás nevyrušovali.
  4. Buďte zásadoví – stanovte si pravidelný denní rozvrh. Když je to možné, vyhraďte si místo na učení, kde můžete mít věci připravené ke studiu.
  5. Sledujte aktuality kurzu – pravidelně kontrolujte změny rozvrhu a termíny s vyučujícími, spolužáky a na webu.
  6. Stanovte si týdenní cíle – je snadné se dostat do skluzu, když vynecháte týden, zejména u praktických činností. Rozdělením práce do jednotlivých dílčích termínů se snáze vyhnete problémům s termíny odevzdání.
  7. Prozkoumejte stránky – připojujte se často, díky tomu se sžijete se stránkou a najdete věci rychle.
  8. Naučte se učit – jste slavík nebo sova, preferujete diskuse, čtení nebo psaní zpráv? Distanční studium umožňuje přizpůsobit výuku vašim potřebám.
  9. Dodržujte etiketu třídy – chovejte se a mluvte, jako byste byli ve třídě a zachovejte si profesionální tvář.
  10. Spolupracujte – spolupráce obohacuje zkušenostmi. Buďte proto aktivní v diskusích a nevyhýbejte se kontaktů s ostatními, reagujte na e-maily a navštěvuj chaty.

-jh-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com