3 předpoklady správného výběru LMS

Ilustrační snímek

Firmy, které v dnešní době hledají nový systém pro správu vzdělávacích programů (LMS), požadují především to, aby uměl pracovat s videi a umožňoval vzdělávání zaměstnanců prostřednictvím mobilních zařízení. To však podle serveru elearningindustry.com nejsou základní kritéria, která je před výběrem konkrétního řešení třeba prověřovat. Organizace by rozhodně neměly zapomenout na následující tři předpoklady správného výběru LMS.

1. Centralizované řešení

Hledejte LMS, který nabízí snadno přístupnou a katalogizovanou knihovnu vzdělávacích zdrojů, v níž lze snadno vyhledávat. Nebojte se cloudového řešení, cloud má naopak řadu výhod. Nebudete muset řešit velké kapacity potřebné k ukládání video obsahu ani to, jak se uživatelé mohou připojit mimo firmu.

2. Integrace a reporty

Váš nový LMS by měl umožňovat integraci vašich dosavadních vzdělávacích materiálů. Dále by měl umět zpracovávat reporty a analýzy, které požadujete. Týká se to především měření efektivity online vzdělávání a míry angažovanosti uživatelů.

3. Zabezpečení dat

Ujistěte se také, že vám vyhovuje míra zabezpečení dat, kterou příslušný LMS nabízí. Týká se to jednak licencí chránících obsah třetích stran a jednak ochrany vašeho vlastního vzdělávacího obsahu, který do systému vložíte. Zároveň by měl být zajištěn snadný přístup pro všechny potenciální autory obsahu, kteří s vámi mohou spolupracovat.

-kk-

Zdroj: eLearning Industry - online komunita profesionálů z oblasti e-learningu
Zobrazit přehled článků ze zdroje eLearning Industry

Články v sérii

Aktuální

3 předpoklady správného výběru LMS

Aktuální

Zásadní otázky implementace LMS