7 cest k maximálnímu přínosu ze vzdělávacích kurzů

Řada z nás investuje čas i peníze do nějaké formy sebezdokonalování. Jednou z nich je návštěva vzdělávacích kurzů. Chodíme na ně, abychom získali více znalostí, informací o produktech nebo nové dovednosti. Jak ale využít účasti na kurzu co nejefektivněji?

- Dělejte si poznámky. Zapisujte si klíčové body a příklady prezentované na kurzu. Zaznamenávejte si je snadno dohledatelným způsobem, například do malého sešitu. Vždy po kurzu si poznámky průběžně procházejte, abyste si utřídili, co jste probírali. Vhodné je to například při cestování.

- Plně se účastněte. Zapojte se do kurzu na sto procent. Ukažte svou energii a nadšení. Buďte připraveni klást otázky, abyste si ujasnili, zda správně rozumíte. Budete-li vyzváni, podělte se o své zkušenosti, myšlenky a komentáře.

- Přizpůsobte své podmínky. Vždy se ujistěte, že si nové věci přizpůsobíte své osobnosti, stylu, cílům a strategiím, které si určíte.

- Aplikujte své nové znalosti a dovednosti. I když zcela neuspějete, naučíte se lépe plánovat své strategie a dosahovat svých cílů.

- Poslouchejte s otevřenou myslí. Vyhýbejte se odsuzování a raději naslouchejte, než kritizujte. Neustále hodnoťte, zda nové zkušenosti a dovednosti aplikujete efektivně.

- Sdílejte své nové znalosti a dovednosti. Podělte se o nové zkušenosti s přáteli a kolegy, kteří neměli příležitost se zúčastnit školení. Naučíte je tak, co jste se naučili a maximalizujete svou účast na kurzu. 

- Budujte kontakty. Spřátelte se s kolegy z kurzu a rozšiřte svou síť kontaktů.

-kk-
Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com