7 chyb v on-line vzdělávání

Svět on-line vzdělávání může být velice ošidný. On-line studenti se musejí naučit, jak nepodlehnout planým slibům pochybných vzdělávacích ústavů, řídit svou práci a využívat diplomy ke svým výhodám. Článek proto uvádí sedm nejčastějších chyb, kterým je na cestě labyrintem virtuálního vzdělávání třeba se vyhýbat.

- Výběr špatné školy. Dříve, než se stanete studentem on-line školy se ubezpečte, že má příslušnou akreditaci a prověřte si, jaké programy nabízí, jakých zdrojů využívá a jakou podporu vám bude poskytovat.

- Odkládání. Řada studentů nedokončí svá studia, protože jim chybí disciplína a motivace k pravidelnému učení.

- Neschopnost spojit se s kolegy a profesory. Studium formou spolupráce umožní naučit se více, získat motivaci a lépe porozumět látce. Není třeba vzdávat se společenských vazeb jen proto, že vaše učebna je virtuální.

- Příliš vysoké školné. Zadarmo pravděpodobně studovat nebudete. Ať už zvolíte jakoukoli školu, ujistěte se, že se vám vaše investice vrátí.

- Odstrašování potenciálních zaměstnavatelů. Ne všichni zaměstnavatelé již uznávají diplomy z on-line škol. Nemusíte proto upozorňovat na to, jak jste svůj diplom získali.

- Opomíjení dosavadních úspěchů. Při nástupu k on-line studiu nemusíte začínat od píky. Můžete využít svých úspěchů z minulých studií.

- Ignorování on-line zdrojů. On-line prostředí nabízí celou řadu studijních materiálů. Ujistěte se, že víte o příslušných on-line slovnících, knihách apod.

-kk-

Zdroj: About HR - část amerického portálu About.com pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje About HR