Accenture chce pomoci čtvrt milionu lidí k zaměstnání nebo podnikání

Poradenská společnost Accenture se v rámci svého plánu společenské odpovědnosti (CSR) zavázala, že do roku 2015 zajistí 250 tisícům lidí po celém světě dovednosti potřebné k získání zaměstnání nebo založení samostatného podnikání.

CSR plán společnosti Accenture s názvem Skills to Succeed si klade za cíl spojit se se strategickými partnery v různých zemích a vzdělávat lidi tak, aby mohli aktivně přispívat k rozvoji své ekonomiky a společnosti. V současné době probíhá v rámci tohoto plánu více než 80 různých iniciativ.

Například ve Velké Británii, ale i v Africe nebo Indii se Accenture soustředí na znevýhodněné mladé lidi, kterým pomáhá stát se úspěšnými podnikateli. V Brazílii spolupracuje s nezaměstnanými a nabízí zdarma konzultační služby. Na Filipínách a v Kambodži podporuje sociálně slabé studenty, jimž pomáhá rozvíjet dovednosti a získat zaměstnání v oblasti IT, a vymanit se tak z chudoby. Ve Spojených státech učí zkušení manažeři obchodním a IT dovednostem studenty vyšších středních škol.

-kk-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine