Anglický jazyk jako benefit – využijte ho naplno

Firemní výuka jazyků je v posledních letech stále více v kurzu. Její výhody jsou nesporné. Dnes už je samozřejmostí, že zaměstnanci musí cizí jazyky používat častokrát i v práci. Navíc, vzdělávání může předcházet syndromu vyhoření a v neposlední řadě pracovníci získají něco, co jim už nikdo nevezme. Velká část zaměstnavatelů vám také potvrdí, že vzdělávání zaměstnanců je pro ně jednou z priorit.

Empire

Realita však obvykle bývá jiná. Pravděpodobně to sami znáte. „Bohužel, dnes na angličtinu nemůžu. Přišel mi do toho mítink.“ nebo „Mám moc práce, dnes to nedám.“ Řeknete si, že jednou za čas se to stát může. Máte pravdu. Jenže pak se to opakuje a ani se nenadějete a docházka u firemních kurzů je na úrovni volební účasti do Evropského parlamentu. „Vždyť to stejně není z mé kapsy. A když odmítnu šéfce mítink kvůli angličtině, asi mi to neprojde.“

Řešení je potřeba hledat v přístupu zaměstnanců. Je nezbytné, aby na výuku byl vyhrazený čas. Je to dlouhodobý cíl, který si zaslouží svůj pravidelný prostor v diáři. Tento čas by měl být ideálně mimo pravidelné nebo potenciální mítinky nebo mimo čas, kdy se obvykle objevují urgentní záležitosti. Zároveň zaměstnanci musí mít jasno v tom, že je jazyková výuka nebo jiné vzdělávání součástí jejich rozvoje, a proto tomu mají věnovat čas a úsilí.

Pokud se zaměstnanci chtějí domluvit anglicky, a tedy angličtina je pro ně důležitá, měla by jim výuka dávat smysl a měla by je k cíli dovést. Měli by proto vědět, co se učili, učí a co se teprve naučí. Když firma platí, má za to získat adekvátní hodnotu, a proto jazyková výuka nemá být „jen benefit“ ve smyslu společnost to zaplatí, ať už je výsledek jakýkoliv. Chtějme výsledky a chtějme hodnoty za vynaložené peníze.

 

Empire – The Know-how Institute je z pohledu firmy správná volba pro firemní jazykovou výuku. Máme reálné výsledky v reálném čase. Tým lektorů, metodiků a péče o klienty se postará o to, aby se vynaložené prostředky skutečně přeměnily na užitek.