Británie: Firmy chtějí rozvíjet své lidi, nikoli však personalisty

Rozvoj HR týmů výrazně klesl na žebříčku priorit britských firem pro letošní rok. Zatímco v roce 2010 patřil k prvním dvěma rozvojovým prioritám u 34 % firem, v proce 2011 je to již pouze u 3 % firem. Vyplývá to z výzkumu Corporate Learning Priorities Survey 2011, který zpracovala Henley Business School. 74 % firem přitom uvedlo, že nejdůležitější je pro ně rozvoj lidí za účelem dosažení růstu a konkurenční výhody. V roce 2010 mělo stejnou prioritu 69 % firem.

Ředitel Centre for HR Excellence při Henley Business School Nick Kemsely vysvětluje, že HR musí letos pokračovat v transformaci a odstranit mezery ve svých strukturách a procesech za účelem plnění potřeb svých organizací. V opačném případě riskuje odsunutí na vedlejší kolej.

„Dokáže-li HR tuto transformaci zvládnout, bude jeho práce skutečně zásadní pro byznys a přinese obrovské příležitosti a výzvy pro ty, kteří chtějí a dokáží pracovat tímto způsobem. HR bude místem bezprostředního a hmatatelného propojení obchodní strategie a výkonnosti,“ uvedl Kemsely.

Druhou nejčastější rozvojovou prioritou pro letošní rok je pro britské firmy udržení talentů. Na třetím místě je pak řízení změn. Výzkumu se zúčastnilo 2500 senior manažerů státních i soukromých organizací zaměstnávajících více než 500 lidí.

-kk-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine