Chcete snáze získat druhé pro svou věc?

Všichni jsme řádně popsanými listy papíru. Co listy – rovnou knihou! Každý máme svůj osobní příběh, který ovlivňuje naše uvažování, chování, slova a věty, které v komunikaci volíme. Abychom však poznali příběh svůj i druhých a dokázali lépe reagovat, musíme mít nejprve notnou dávku sebereflexe a nadhledu. Ruku na srdce, kolik z nás ji opravdu má? Schválně se zkuste otestovat.

Výcvik systemického koučinku s Pavlou Pavlíkovou, Innergy

Dokážete o sobě říci, že:

• umíte s lidmi vyjednávat a dosáhnout vzájemné shody?
• zvládáte srozumitelně formulovat cíle a dotahujete je do konce?
• druzí vždy rozumí zadání, která jim dáváte?
• dokážete druhým lidem dát prostor a naopak víte, kdy máte trvat na svém?
• umíte pracovat a vyjít s širším spektrem rozmanitých lidí?
• dokážete ocenit druhé i sami sebe?

Na kolik otázek jste odpověděli jednoznačné „ano“? Jaké konkrétní situace se vám přitom vybavily – z komunikace s kolegy, se šéfem, ale třeba také s dětmi, partnerem, přáteli…? Jistě, každý z nás máme nějaké rezervy. Pokud na nich chcete pracovat a rádi byste získali více „ano“ jako odpovědi na dané otázky, pak můžete zkusit systemický koučink.

Systemika je jednou ze spektra dostupných koučovacích metod na trhu. Její předností je zejména fakt, že se nesoustředí pouze na osobnost koučovaného, ale dívá se na něj komplexně v celé šíři rolí, vztahů a příslušností k různým sociálním systémům jako je konkrétní firma, pracovní skupina nebo rodina. Systemický koučink hledá právě takové řešení, které vyhovuje všem rolím zároveň. Navíc umožňuje provázat osobní rozvoj s plněním konkrétních firemních cílů.

Zúčastněte se zdarma ochutnávky kurzu

Rádi byste se se systemickým přístupem seznámili blíže? Přečtěte si reportáž z Výcviku systemického koučinku I s Pavlou Pavlíkovou ze společnosti INNERGY.

Zúčastněte se zdarma ochutnávky Výcviku systemického koučování I. Počet míst na akci je omezen. 

Reference od účastníků Výcviku systemického koučování s Pavlou Pavlíkovou

„Výcviku systemického koučování s Pavlou jsem se zúčastnila, abych se naučila lépe pracovat s kontextem běžné pracovní komunikace a dialog se stal účelnějším a příjemnějším pro všechny zúčastněné strany. V průběhu výcviku mě překvapilo především to, jak velké množství věcí ve svém okolí můžeme ovlivnit jen tím, že změníme své vlastní postoje, k čemuž nám mohou pomoci velmi logické a snadno naučitelné principy a postupy systemiky. Přístup Pavly byl po celou dobu maximálně odborný a současně velmi empatický a přizpůsobivý potřebám všech účastníků. Díky tomu se mi podařilo dosáhnout mých očekávání a posunout své dovednosti zase o kus dál.“ (Lucie Soukupová, Branch Manager)

„Výcvik mi doporučili kolegové z personálního oddělení, kteří s Pavlou předtím spolupracovali a měli na ni vynikající reference. Jsem moc rád, že jsem na ně dal, protože jsem byl opravdu spokojený. Osobně jsem typ člověka, který jde rád k podstatě věci a chce si vše vyzkoušet. A v tomto ohledu jsem byl velmi pozitivně překvapený! Výcvik mi nabídl ideální poměr teorie a praxe bez zbytečného ztrácení času. Navíc byl veden srozumitelnou a nenásilnou formou a zprostředkoval mi vše podstatné. Pavla vždy našla čas na diskuzi a hodně mi pomohla také analýza mé praxe, kdy jsme rozebírali jednotlivé techniky, tipy a doporučení. Neumím to říci jinak, než že mi Pavla prostě sedla! Je typ člověka, který chce vždy pomoci, nic vám nenutí a spíše se snaží zprostředkovat různé pohledy na věc. Navíc je velmi znát její letitá praxe v oboru. Systemické koučování pod jejím vedením bych doporučil úplně každému. Každý máme svůj životní příběh, který nás ovlivňuje a určuje naše rozhodování, chování, způsob, jakým přistupujeme k řešení, ale i jazyk a slova, která volíme… Pokud chcete více poznat ten váš a lépe pochopit i příběhy těch ostatních, musíte prostě přijít a vyzkoušet to. Otevře vám to oči!“ (Aleš Gregorovič, PR and Media Relationship)

„O koučování jsem se začala zajímat před lety. Později jsem se na mezinárodním setkání koučů v Praze seznámila s Pavlou a zůstaly jsme ve spojení. Pavla mě několikrát zvala na výcvik a až loni se mi přes mé pracovní vytížení podařilo konečně zúčastnit, a to společně i s mou kamarádkou. Těšila jsem se na nové informace i praktický nácvik dovedností a samozřejmě také na ostatní účastníky, s nimiž se během výcviku seznámím. Nejvíce mě v průběhu výcviku překvapilo, jak se člověk dokáže zacyklit v mluveném slovu a používat stále dokola stejné výrazy. Díky tomu, že jsme ale například některé koučovací rozhovory nahrávali, jsme získali dobrý náhled na to, na čem je potřeba dále zapracovat. Pavla je mistr ve svém oboru a byla na každou hodinu perfektně připravená a věnovala nám spoustu času. Má jasně stanovená pravidla pro složení certifikační zkoušky, která hodnotím velmi kladně jako skvělou přípravu na další potenciální rozvoj v koučování. V květnu 2017 jsem výcvik úspěšně zakončila certifikační zkouškou a, dovolí-li mi to povinnosti, co nejdříve začnu jeho návazný kurz. Výcvik systemického koučování vřele doporučuji a Pavla zaslouží velký dík za odvedenou práci.“ (Veronika Štefková, manažerka v oddělení auditu) 

Přihlaste se do Výcviku systemického koučinku I

Výcvik je 120hodinový kurz a probíhá v šesti dvoudenních setkáních, které následují ve zhruba šestitýdenních intervalech. V mezidobí mezi soustředěními se účastníci ve dvojicích scházejí a na 4 hodiny věnované praxi. Výcvik je ukončen závěrečnou prací a praktickou zkouškou. Úspěšní absolventi získají Osvědčení o rekvalifikaci na základě akreditace MŠMT.

Podrobnosti o Výcviku systemického koučování I

 

Potřebujete-li další informace nebo nezávaznou konzultaci, obraťte se na pavlapavlikova@innergy.cz nebo 606 527 688.