Chcete umět lépe francouzsky? Sledujte romantické filmy

Jaká by mohla být lepší cesta k procvičení poslechu francouzštiny než sledování francouzských romantických filmů? Článek doporučuje sedm filmových hitů, které představují francouzskou kulturu a zároveň patří mezi nejromantičtější.

Oblíbené filmy s Audrey Tautou

- Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (Amélie z Montmartru) je film z roku 2001, který byl nominován na pět Oskarů. Pojednává o izolované mladé ženě, která odchází do Paříže, aby zjistila, že chce-li najít lásku, musí se nejprve naučit mít ráda sama sebe.

- Un long dimanche de fiançailles (Příliš dlouhé zásnuby) je film z roku 2004, který se však odehrává na sklonku 1. světové války. Mladá žena v něm hledá svého snoubence, který byl ve válce zraněn.

Gérard Depardieu jako romantický hrdina

- Camille Claudel (Camille Claudelová) je úspěšným filmem z roku 1988. Depardieu v něm ztvárnil roli Augusta Rodina, který se zamiluje do mladé sochařky. Vychází z životopisu sochařky Camille Claudelové.

- Le Retour de Martin Guerre (Návrat Martina Guerra) je film z roku 1982. Bývá označován jako předchůdce amerického filmového hitu Návrat Sommersbyho. Odehrává se ve středověké Francii a představuje příběh člověka, který se vrací po letech ve válce do své vesnice a nikdo jej nepoznává.

- Cyrano de Bergerac (Cyrano z Bergeracu) byl natočen v roce 1990. Vychází ze slavné předlohy Edmonda Rostanda o básníkovi a vojákovi s velkým nosem, nešťastně zamilovaném do krásné Roxany.

Romantické filmy s Juliette Binoche

- Les Enfants du Siècle (Děti století) je film z roku 1999. Odehrává se v 19. století a vypráví skutečný příběh lásky mezi spisovatelkou Geroge Sandovou a básníkem Alfredem de Mussetem.

- Le Hussard sur le toit (Husar na střeše) je film z roku 1995. Odehrává se taktéž v 19. století a pojednává o lásce italského revolucionáře Angela k mladé Francouzce, která hledá svého manžela.

-kk-

Zdroj: Suite 101 - databáze odborných článků nejen pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Suite 101