Co všechno se dá dělat se znalostí jazyků?

Na otázku, jakou práci mohou dělat s dobrou znalostí cizího jazyka, odpovídá většina studentů „učitele“ nebo „překladatele“. Nedávný britský výzkum však upozornil na širší možnosti potenciální kariéry postavené na znalosti jazyků. Projekt zpracovala společnost Euro London Appointments, která se zabývá náborem vícejazyčných profesionálů, ve spolupráci se studenty jazykového gymnázia Lambeth Academy.

- Testování počítačových her. Se znalostí cizího jazyka můžete pracovat jako odborník na to, zda jsou hry správně přeloženy a namluveny, jinými slovy je hrát na plný úvazek.

- Prodej soukromých letadel. Se znalostí cizích jazyků můžete prodávat či pronajímat soukromá letadla např. po celé Evropě.

- Fotbalové analýzy. Podobně můžete sledovat a analyzovat nejnovější evropské fotbalové zápasy a podávat zprávy o úspěších a neúspěších týmu. Vaše informace pak pomohou investorům lépe sázet.

- Řízení mezinárodních přidělení. Můžete pracovat pro velkou mezinárodní společnost při umisťování zaměstnanců v různých zemích. Budete organizovat místa jejich pobytu, zařizovat školy pro jejich děti, přesuny apod.

- Prodej luxusních jachet. Se znalostí cizích jazyků můžete prodávat roční členství v jachtařských klubech movitým zákazníkům, kteří chtějí například objet svět.

- Organizování turné. Můžete také organizovat světová turné populárních skupin.

- Výtvarné umění. Díky jazykům se můžete stát výtvarným redaktorem nebo designérem velkého interního časopisu například v mezinárodní bance.

- Žurnalistika. Můžete být novináři a odhalovat například mezinárodní finanční trendy pro odborný finanční časopis.

- Asistence na tiskových konferencích. Můžete tlumočit významným osobnostem v oblasti, která vás zajímá.

- Náborové poradenství. V neposlední řadě můžete být náborářem ve společnosti, která vyhledává globální talenty.

-kk-

Zdroj: Online Recruitment Magazine - britský portál věnovaný náboru zaměstnanců
Zobrazit přehled článků ze zdroje Online Recruitment Magazine