Deset kariérních dovedností pro 21. století

Budoucnost práce bude stále globálnější. Článek popisuje deset dovedností, které byste si měli osvojit, abyste zvýšili svou profesionální důvěryhodnost a šanci na zaměstnání ve 21. století.

- Neustále se přizpůsobujte novým technologiím. Závislost na technologiích bude stále stoupat. Zdokonalujte se v práci na počítači, ale vždy si klaďte otázku, zda vám příslušná nová technická věc skutečně ušetří čas.

- Přijímejte odlišnosti. Naučte se přijímat odlišné etnické kultury, náboženství a zvyky. Učte se chápat postoje zaměstnanců z jiných zemí.

- Stále se vzdělávejte. Buďte připraveni postupně se zdokonalovat a rozvíjet své pracovní dovednosti.

- Praktikujte bezúhonnou integritu. Zaměstnavatelé by měli cítit vašeho ducha a věřit, že jste čestní. Integrita znamená oddanost směrem k vytváření výsledků, nikoli výmluv.

- Začínejte sami. Buďte optimističtí. Přinesete tím své organizaci větší hodnotu a podpoříte vznik kreativního pracovního prostředí, které povede k větší produktivitě.

- Ukažte osobní disciplínu. Zaměstnavatelé hledají lidi s disciplinovanými pracovními návyky a uvažováním. Když dokážete projevit osobní disciplínu, vy i váš nadřízený budete moci trávit více času řešením problémů a posouváním firmy kupředu.

- Denně si vytvářejte priority a hodnoťte. Nejvíce času ztrácejí zaměstnanci, když nevědí, kde začít a pracují na méně důležitých úkolech. Každé ráno si proto určujte priority.

- Buďte přizpůsobiví. Učte se přizpůsobovat organizačním změnám, nikoli jim bránit.

- Přemýšlejte kreativně a inovativně. Hledejte nové cesty, jak řešit nepříjemné problémy, zvyšovat svou výkonnost a vytvářet nové výrobky nebo služby.

- Mějte pozitivní postoj. Vyhýbejte se negativním myšlenkám a postojům. Přijímejte nové výzvy jako možnosti překonávat překážky.

-kk-

Zdroj: The CEO Refresher - americký server věnovaný managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje The CEO Refresher