E-learning: Když chybí čas, ale nechybí zájem

E-learning či online učení je forma vzdělávání vhodná pro studenty se silnou motivací, orientací na plnění cílů a disciplínou. Představuje vhodnou alternativu zejména pro dospělé, kteří chtějí propojit studium s prací. Jaké jsou jeho výhody?

- Neomezený přístup ke studiu. Studovat můžete, kdy chcete. To je velmi atraktivní především pro ty, kterým nevyhovuje strukturovaný přístup ke studiu. Může to být výhodou také v případě nutnosti zvládat i jiné závazky, jako je péče o děti či rodiče nebo zaměstnání.

- Přístup ke specializovaným látkám. E-learningové kurzy jsou často zaměřeny na vysoce specializované obory, které oslovují menší skupiny zájemců o studium, a proto bývá obtížné najít klasický kurz.

- Přístup ke geograficky vzdáleným vzdělávacím institucím a programům. E-learningové kurzy nevyžadují, aby se studenti stěhovali nebo dojížděli. Přesto mohou studovat na renomovaných institucích.

- Forma učení vhodná pro technicky zdatné. E-learningové studium je ideální pro mladé lidi, kteří ovládají informační technologie a baví je využívat všechny jejich možnosti.

- Možnost určovat si tempo. Student e-learningových kurzů si většinou může sám určit, jak rychle bude postupovat ve studiu. Rychlí tak nejsou brzděni a pomalejší nejsou ve stresu z nedostatku času.

- Úspory nákladů. E-learningové studium šetří náklady na dojíždění, vylučuje problémy s parkováním atd.

-kk-

Zdroj: Suite 101 - databáze odborných článků nejen pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Suite 101