E-learning na portálu veřejné správy

Znalost práce s počítačem je nutná pro většinu firem. Státní portál teď nabízí možnost jak se zdarma zdokonalit v práci na PC a získat mezinárodně uznávaný certifikát, a to ve formě e-learningových kurzů.

Zakázku ministerstva informatiky na dodavatele e-learningových služeb získala firma Trask Solutions s kurzy společnosti Gopas. Pomocí těchto kurzů se vaši zaměstnanci mohou naučit ovládat počítač na profesionální úrovni. Jestliže se nehodláte spokojit se závěrečným on-line testem, máte možnost zaměstnance poslat do akreditovaných středisek k testu ECDL, což je tzv. „počítačový řidičák“. V případě úspěšného absolvování testu získá účastník certifikát. Ten už pochopitelně zdarma není.
Nevýhodou e-learningových kurzů na Portálu veřejné správy je prozatímní omezenost na produkty společnosti Microsoft (Windows, Office). Počítačový řidičák ECDL lze ale teoreticky skládat i z konkurenčních produktů.

Naprostý začátečník, který neumí ani zapnout PC, si zřejmě sám neporadí. Pokud zaměstnavatel chce, aby se pracovníci naučili pracovat s počítačem, musí se sám postarat o technickou stránku věci.
Po překonání počátečních technických obtíží uživatele e-learningového kurzu čekají už jen příjemná překvapení. Celým kurzem je provede hlas instruktora a orientace ve výukovém systému je snadná i pro začátečníka. Po absolvování kurzu by se i z počítačového analfabeta měl stát člověk, který umí pracovat se základními počítačovými programy. Zda vládní e-learning splní všechna očekávání, ukáže až čas. Dobrou zprávou je, že v budoucnu lze očekávat další nové kurzy.

Obsah kurzů
- základní pojmy informačních technologií
- práce s počítačem a správa souborů
- textové editory
- tabulkové procesory
- databáze/systémy pro úschovu dat
- prezentace
- služby informačních sítí
- krok za krokem Portálem veřejné správy
- elektronický podpis

-ds-

Zdroj: Business Info - Integrovaný systém informací pro podnikání a export
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Info