E-learning není pro každého

Online nebo distanční studium není pro každého. Pokud například potřebujete strukturované termíny a osobní interakce, není to pro vás dobrá cesta. Článek upozorňuje na skutečnosti, které je třeba zvážit, než se rozhodnete pro tento typ studia.

- Chybějící spojení s ostatními studenty. Zamyslete se, zda vás nedostatečný kontakt s ostatními studenty nebude demotivovat a vést k pocitům izolace.

- Nedorozumění způsobená písemnou komunikací. Při dálkovém nebo online studiu budete komunikovat převážně písemně. Při tom je třeba mít se na pozoru, abyste vše pochopili tak, jak to bylo myšleno.

- Chybějící struktura. Chcete-li studovat dálkově nebo online, měli byste být schopni organizovat si studium sami. Nedostatek struktury například v podobě přesných termínů může některým studentům uškodit.

- Nedostatečné spojení se vzdělávací institucí. Zvažte, zda vám nebude chybět sociální aspekt studia, který patří mezi klíčové faktory motivace studentů.

- Potřeba znalosti práce na počítači. Pro studenty, kteří si příliš nerozumějí s informačními technologiemi, může být online studium příliš náročné.

- Nesoulad s individuálním stylem učení. Studenti, kteří se nejlépe učí z výkladu učitelů a diskusí, nejsou vhodnými kandidáty pro e-learning.

-kk-

Zdroj: Suite 101 - databáze odborných článků nejen pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Suite 101