Ernst & Young koučuje zaměstnankyně na mateřské

Ilustrační snímek

Poradenská společnost Ernst & Young spustila nové „mateřské“ koučovací schéma. Chce si tak ve svých řadách udržet talentované ženy. Program nabízí zaměstnankyním čtyři na míru připravená sezení s kouči v průběhu těhotenství, po nástupu na mateřskou dovolenou a po návratu do práce. Pokrývá témata od řízení vztahů s kolegy a klienty až po alternativní pracovní rozvrhy či reintegraci do pracovního procesu. Informoval o tom britský server Recruiter.

Koučink je určen i pro liniové manažery

Koučovacích sezení se účastní i linioví manažeři, kteří mají ve svých týmech ženy odcházející na mateřskou dovolenou. Učí se v nich, jak udržovat kontakt a poskytovat správnou míru podpory.

Manažerka projektu Liz Binghamová vysvětlila, že genderová diverzita není pro firmu jen otázkou její správní rady. Organizace by podle ní měly rozvíjet talentované ženy na všech úrovních. „Chceme si být jisti, že se všem našem lidem ve všech stádiích jejich osobních i pracovních životů dostává podpory a možnosti informovaně rozhodovat o rozvoji kariéry,“ shrnula Binghamová.

-kk-

Zdroj: Recruiter.co.uk - portál odborného britského časopisu pro specialisty náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje Recruiter.co.uk