Francouzi chtějí vychovávat internetové podnikatele

Vyškolit novou generaci evropských internetových podnikatelů, a dohnat tak Spojené státy. Takový cíl si kladou hned dvě soukromé vysoké školy, které se na podzim otevřou v Paříži. Informoval o tom německý server Deutsche Welle.

První z nich je Ecole Europeenne des Metiers de l'Internet (EEMI), za níž stojí trojice úspěšných francouzských podnikatelů – zakladatel telekomunikační společnosti Iliad Xavier Niel, zakladatel seznamovacího portálu Meetic Marc Simoncini a ředitel elektronického obchodu Vente-Privee Jacques Antoine Granjon.

Pro svůj tříletý program internetového podnikání, který začne na podzim, již EEMI získala asi stovku zájemců. Plánuje, že první ročník otevře s 350 studenty, kteří ročně zaplatí školné ve výši 8 až 9 tisíc eur. Hlavním výběrovým kritériem má být motivace uchazečů. Dále pak projdou ústními pohovory, testy svých schopností a psychometrickými testy.

Studenti se budou učit designu, grafice, internetovému marketingu, IT a obchodním dovednostem. Škola chce přijít s praktičtějším způsobem vedení kurzů než tradiční univerzity, které dávají přednost teorii nad profesionálními dovednostmi.

Druhou školou je Sup'Internet - L'école supérieure des métiers de l'Internet. Otevírá ji skupina Ionis, která již provozuje 15 obchodně a technicky zaměřených škol po celé Francii. Přijmout se chystá 120 až 180 studentů. Vyučovat bude ve francouzštině a angličtině. Jejím cílem je rychle expandovat do dalších francouzských i zahraničních měst, a vytvořit tak komunitu internetových profesionálů napříč celou Evropou.

-kk-

Zdroj: Deutsche Welle - portál německé mezinárodní rozhlasové, televizní a internetové stanice
Zobrazit přehled článků ze zdroje Deutsche Welle