Hodíte se pro on-line vzdělávání?

On-line studium může být zábavný a hodnotný zážitek, není však pro každého. Dříve, než se rozhodnete studovat elektronickou cestou, měli byste se proto přesvědčit, zda je tento způsob vzdělávání pro vás vhodný. Úspěšní on-line studenti mají několik společných vlastností:

- Podávají stejně dobré - a mnohdy i lepší - výsledky, když jim nikdo nekouká přes rameno. Zatímco někteří lidé potřebují učitele, aby měli motivaci a mohli se soustředit na své úkoly, oni se dokáží motivovat sami.

- Nikdy (nebo téměř nikdy) neodkládají své povinnosti. Užívají si možnosti studovat vlastním tempem a plnit úkoly, jak vyhovuje jim, bez toho, aby se museli přizpůsobovat spolustudentům.

- Dobře rozumějí čtenému textu. Zatímco ostatní lidé se učí posloucháním přednášek a zapisováním poznámek, oni musejí umět pracovat s písemnými materiály.

- Dokáží odolat rozptylování. Dokáží nepřijímat pozvání nebo nepřijímat telefonní hovory, když vědí, že mají před sebou důležitou práci.

- Nepovažují za handicap, když přicházejí o společenskou složku tradičních vzdělávacích ústavů. Nezávislost je pro ně při studiu důležitější než společenské události. Namísto diskutování se spolužáky řeší problémy v internetových diskusích nebo se svými partnery a spolupracovníky.

-kk-

Zdroj: About HR - část amerického portálu About.com pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje About HR