I malá firma může přilákat talenty

Ředitelka britské společnosti Springboard Coaching Soraya Shawová vysvětluje, jak se mohou malé firmy stát magnetem pro talentované zaměstnance.

- Vytěžte co nejvíce z firemní kultury. Víte, co je skvělé na práci pro vás? Zeptejte se svých lidí a zároveň přemýšlejte, co chybí velkým firmám. Noví zaměstnanci se u vás například mohou aktivně podílet na růstu firmy, což u velkých korporací často není vidět.

- Překleňte propast v zaměstnaneckých výhodách. Mnoho velkých a zavedených firem nabízí velký výběr motivačních odměn, aby přilákalo nové talenty. Malé firmy si nemohou dovolit nabídnout například firemní auto nebo přenosný počítač, ale mohou zdůraznit aktivní podíl zaměstnance na dalším osudu firmy a přínosné pracovní prostředí.

- Dbejte na etický přístup. Ambiciózní lidé chtějí být součástí něčeho dobrého a silná pracovní etika se mnohem lépe udržuje v mladších organizacích. Zaveďte silné hodnoty a etiku, které budete dodržovat, a mohou být lákadlem pro nové talenty.

- Nabídněte skutečnou odpovědnost. Talentovaní jedinci hledají místo, kde jim bude nasloucháno a mohou svými nápady přispět k budoucím firemním cílům. Nabízejte proto skutečné možnosti.

- Vytvořte podporující prostředí. Pro nové zaměstnance je důležité, aby se cítili zapojení do každé části firemní kultury.

-kk-
Zdroj: mybusiness - britský portál o podnikání
Zobrazit přehled článků ze zdroje mybusiness