ICF: O koučinku ví polovina lidí na světě

Povědomí o profesionálním koučinku ve světě stoupá. Podle studie Mezinárodní federace koučů (ICF) s názvem ICF Global Consumer Awareness Study, která jako první mapuje globální povědomí o koučování, ví o profesionálním koučinku více než polovina běžné populace z 20 zemí světa.

Alespoň „určité povědomí“ o profesionálním koučinku uvedlo 51 procent z 15 000 účastníků studie. Přestože se míra povědomí v jednotlivých zemích liší, obecně získává koučink větší pozornost a přibývá zájemců o koučování jak ze strany klientů, tak ze strany potenciálních koučů.

Za dvě desetiletí na šesti kontinentech

Největší povědomí o profesionálním koučinku mají dle výsledků studie obyvatelé Jihoafrické republiky (92 %), Indie (80 %), Velké Británie (74 %) a Austrálie (72 %).

Prezident ICF Ed Modell vidí ve výsledcích studie jasné potvrzení skutečnosti, že koučink se od svých počátků před dvěma desetiletími v Severní Americe rychle rozšířil na všechny kontinenty. „Geografické rozšíření je důkazem toho, že hodnotu koučinku uznávají lidé mnoha kultur a prostředí, což je pro náš obor slibnou budoucností,“ uvedl Ed Modell.

-kk-

Zdroj: Chief Learning Officer - americký časopis a server pro manažery vzdělávání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Chief Learning Officer