Jak se učit každý den?

Neustálé učení patří mezi důležité předpoklady úspěšného podnikání a řízení lidí a firem. Pomáhá udržet si konkurenceschopnost. Jak se tedy neustále učit, i když vám většinu času zabírá pracovní vytížení?

- Přečtěte si každý den jeden článek od někoho s jiným názorem. Názory, které odporují vašim osobním zkušenostem, aktivují váš mozek. Buďte jim otevření.

- Naučte se každý den nějakou novou věc, kterou použijete ve svém životě. Géniové hledají věci, které spolu nesouvisejí a spojují je dohromady, aby přišli s něčím novým. Toho dosáhnete pouze s novými zkušenostmi.

- Naučte někoho něčemu, pro co jste zapálení. Proces vyučování druhých odhaluje nové možnosti učení i pro vás. Druzí mohou mít otázky a příspěvky, které vás posunou dál.

- Dopřejte si hluboký spánek. Nervová spojení v mozku vznikají ve fázi hlubokého spánku, které nelze dosáhnout, budete-li spát jen dvě nebo tři hodiny denně.

- Cvičte se v bdělém snění. Najděte si část dne, kdy můžete vypnout veškeré komunikační nástroje a přemýšlejte o svých potřebách a o tom, co se děje. Buďte otevření myšlenkám, které vás napadnou.

-kk-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com