Jak si vybrat vzdělávání v dospělosti

Dospělí si vybírají vzdělávání tak, aby odpovídalo jejich specifickým potřebám. Chtějí, aby to, co se naučí, mohli uplatnit v práci a dalším životě. Článek proto přináší několik doporučení, jak si vybrat nejvhodnější vzdělávání podle vašich potřeb.

- Vyberte si místo vzdělávání tak, aby vám vyhovovalo z hlediska dopravy a času, kdy bude výuka probíhat.

- Ujistěte se, že zvolený vzdělávací program a příslušná vzdělávací instituce nabízejí flexibilitu, kterou potřebujete. Zajímejte se, kolik hodin můžete případně vynechat, zda lze v určitých případech odcházet dříve, zda budou probíhat náhradní hodiny apod.

- Seznamte se s nezbytnými předpoklady pro zahájení studia. Vyberte si kurz podle svých dosavadních zkušeností s oborem.

- Seznamte se s potřebnými studijními materiály a jejich cenou. Většinou budete potřebovat učebnice, přístup k počítači, různé dokumenty nebo nástroje, jako jsou speciální kalkulačky apod.

- Zajímejte se o možnosti osobních konzultací s vyučujícími. Opatřete si telefonní číslo a e-mail na učitele a seznamte se s konzultačními hodinami.

- Projděte si popis a rozvrh kurzu. Ujistěte se, že program, do kterého investujete své peníze a čas, je opravdu to, co chcete nebo potřebujete.

- Zjistěte si, co dostanete po ukončení kurzu. Může to být certifikát, diplom, titul apod. Ujasněte si, jaký výstup chcete nebo potřebujete.

-kk-
Zdroj: Classesandcareers.com - americký portál pro studenty a absolventy vysokých škol
Zobrazit přehled článků ze zdroje Classesandcareers.com