Jak ušetřit 30 % nákladů na vzdělávání

V období ekonomické recese jsou firemní oddělení vzdělávání a rozvoje pod velkým tlakem, aby zachovaly vzdělávací aktivity, ale zároveň snížily náklady na vzdělávání. Kevin Lovell, ředitel vzdělávacích strategií britské konzultační společnosti KnowledgePool, popisuje v článku způsob, jak snížit náklady na vzdělávání o 30 %, zaměří-li se firmy na čtyři oblasti, v nichž dochází k neefektivnímu využívání prostředků - řízení dodavatelů, administraci, rozvrhování a design řešení.

- Řízení dodavatelů. Zlepšením řízení dodavatelů lze ušetřit až 3 % celkových nákladů na vzdělávání. Sestavení seznamu všech externích školení minimalizuje počet vztahů s dodavateli, které musíte řešit, a maximalizuje potenciál pro získání slev. Dále byste měli monitorovat kvalitu dodávek, ujistit se, že získáváte nejlepší dohody a prosazovat seznam preferovaných dodavatelů.

- Administrace. Měli byste se snažit co nejvíce zjednodušit administrativu. Speciální technologie pro automatizaci registrací do kurzů a zpětné hodnocení vzdělávání mohou například ušetřit až 7,5 % celkových nákladů na vzdělávání.

- Rozvrhování. Efektivní rozvrhování vzdělávacích akcí může ušetřit až 12 % celkových nákladů na vzdělávání. Zaměřit byste se měli zejména na efektivní zaplnění kurzů. Dodržujte formální půlroční nebo roční proces plánování za účelem zhodnocení budoucí poptávky po vzdělávání. Disciplinovaně přistupujte k omezování změn na poslední chvíli.

- Design řešení. Nový design vašich vzdělávacích řešení může přinést snížení celkových nákladů na vzdělávání až o 9,5 %. Relevantnost a efektivitu vzdělávacích řešení byste měli vyhodnocovat nejméně každé dva roky.

Studie společnosti KnowledgePool s názvem Are you cutting it?: How to reduce your cost of learning by 30% je k dispozici ke stažení na stránce http://www.knowledgepool.com./downloads/home.html.

-kk-

Zdroj: Training Zone - britský portál o vzdělávání dospělých
Zobrazit přehled článků ze zdroje Training Zone