Jak uspět jako on-line student

On-line kurzy nabízejí zaneprázdněným lidem dobrý způsob, jak získat pokročilejší vzdělání, doplnit si certifikace a případně změnit kariéru. Mohou být efektivní i pro uchazeče o zaměstnání, kteří potřebují specializovaný trénink. Než se však rozhodnete pro zápis do on-line kurzu, měli byste zvážit několik faktorů, abyste mohli být úspěšní:

- Time management. Úspěšní on-line studenti musí být proaktivní ve svém studiu i odpovědnosti za ně. Nejprve si určete, jaká část dne vám bude pro studium nejlépe vyhovovat a jak dlouhé časové bloky budete moci vymezit. Takto vymezenou studijní dobu pak dodržujte.

- Zvážení osobních povinností. I když existuje celá řada důvodů, proč studovat právě on-line, většina lidí tak činí kvůli pohodlnosti. Když máte zaměstnání na plný úvazek nebo pečujete o rodinu, je důležité zajistit si rovnováhu studijních a osobních povinností.

- Studijní prostředí. Ideální studijní prostředí je pro každého studenta jiné. Někdo vyžaduje absolutní klid a někdo se naopak nemůže soustředit bez zvuku v pozadí. Měli byste však studovat bez vyrušování. Rozvrhujte si proto čas na studium v době, kdy vás nebude nikdo vyrušovat a můžete zachovat soustředění.

- Otázky. Nebojte se ptát. I on-line student má několik možností, jak získat odpovědi na své dotazy. Kvalitní kurzy zahrnují podporu živých instruktorů. Další možností je využití integrovaných chatovacích místností, které slouží jako studentská fóra. Pokud potřebujete odpověď hned, začněte hledat sami.

- Dostanete, co dáváte. Čím více úsilí věnujete on-line vzdělávání, tím větší je pravděpodobnost, že úspěšně dokončíte certifikace nebo se dostanete na lepší pozici. E-learning má hodně co nabídnout studentům, kteří mu věnují svůj čas a soustředění.

-kk-

Zdroj: About HR - část amerického portálu About.com pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje About HR