Jak získat co nejvíc ze spolupráce s mentorem

Ilustrační snímek

Mentorování pomáhá zaměstnancům lépe poznat různé části organizace, seznámit se s fungováním vyšší úrovně řízení a pochytit, co funguje u lídrů, které obdivují. Zatímco personalisté mohou zaměstnancům pomáhat vybírat mentory, jen na samotných zaměstnancích pak zůstává, zda se jim podaří z mentorování získat co největší užitek. Praktické tipy, jak si z mentorování odnést co nejvíce, přinesl server humancapitalleague.com.

Seznamte svého mentora s vašimi cíli

Řekněte mu hned na začátku, co přesně se chcete díky času, který máte společně strávit, naučit. Pomůže vám to lépe zaměřit vaši spolupráci a udržet soustředění na priority.

Převezměte odpovědnost za rozvrhování schůzek s mentorem

Nečekejte, až vám schůzky naplánuje mentor. Dohodněte se, jak vaše schůzky budou probíhat a sami pak převezměte iniciativu s rozvrhem. Ukážete tím svůj zájem učit se.

Choďte na naplánované schůzky včas

Nenechávejte mentora čekat. Pokud se ze skutečně vážných důvodů nemůžete schůzky zúčastnit nebo přijít včas, okamžitě informujte mentora nebo jeho asistentku.

Připravujte se na schůzky

Projděte si jednotlivé body, o kterých jste se svým mentorem hovořili, a zajistěte si čas na to, abyste je mohli splnit. Sami si zpracovávejte agendu na příští schůzku, kterou mentorovi předložíte. Připravte si seznam otázek.

Važte si času svého mentora

Dodržujte čas, který jste si vyměřili pro schůzku a neprotahujte jej. Pokud chcete mentora kontaktovat i mimo plán vašich schůzek, předem se dohodněte, zda je to možné.

-kk-

Zdroj: Human Capital League - online komunita pro profesionály v oblasti řízení lidí
Zobrazit přehled článků ze zdroje Human Capital League