Jakými typy videí můžete oživit vaše online školení nebo konferenci? (1/2)

Vyberte si vhodný videoformát pro vaše vystoupení – ne vždy je „mluvící hlava“ jedinou možností, kterou můžete využít, abyste zaujali publikum.

Ilustrační snímek

S tím, jak se rozpětí pozornosti diváků každým dnem zkracuje, video vyniká v omezování složitých, nudných nebo abstraktních konceptů na snadno stravitelné informační úseky. Navíc je předává zajímavou, inspirující a zábavnou formou.

Jednou z nejlepších věcí na video obsahu je, jak je univerzální a přizpůsobivý. V závislosti na tématu, kterému se chcete věnovat, a na vašem cílovém publiku však budou některé typy lepší než jiné.

Živé video

Jsou skvělé, když chcete zážitku z vaší akce přidat „lidský dotek“. Usnadňuje to publiku získat důvěru. Mezi nejběžnější živá videa patří:

1. Mluvící hlava

Přirozeně nás přitahují tváře jiných lidí, protože projevují emoce a výrazy, které jsou nám známé. Mluvící hlava nebo videa podobná rozhovoru mohou být poutavá a především přesvědčivá – dvojnásobně, pokud obsahují odborníka na dané téma nebo autoritu ve vaší organizaci.

Můžete je tedy použít k předávání osvědčených postupů, jak komunikovat se zákazníky nebo k tomu, aby jejich prostřednictvím zaměstnanci sdíleli pracovní zkušenosti navzájem.

Příklad

2. Videozáznamy obrazovky

Tato videa jsou založena na záznamu obrazovky počítače a obvykle obsahují vypravěče. Jsou poměrně jednoduchá na tvorbu, jasná a názorná. Pomohou lidem projít například všemi kroky nezbytnými k dokončení určitého procesu.

Můžete například implementovat tato videa do procesu onboardingu, abyste naučili nové zaměstnance spravovat interní systémy apod.

Příklad

Demonstrační video

Pokud jde o školení zaměstnanců, jednou z nejdůležitějších věcí, které byste je měli naučit, je to, jak váš produkt nebo služba ve skutečnosti funguje – ještě více, pokud zahrnují složité funkce nebo postupy.

Video s ukázkou produktu nebo služby vám může pomoci podrobně ukázat vašim zaměstnancům, co váš produkt dělá v akci, což je vhodné zejména pro obchodní týmy a zákaznickou podporu. S tímto typem školení zajistíte, aby mohli efektivně sdělit nabídku hodnoty vašeho produktu potenciálním zákazníkům nebo rychle vyřešit nejčastější pochybnosti vašich klientů.

Příklad

 

V navazujícím díle se zaměříme na typy animovaných videí.

-bb-

Zdroj: Training Magazine - portál předního amerického časopisu o vzdělávání a profesionálním rozvoji
Zobrazit přehled článků ze zdroje Training Magazine

Články v sérii

Aktuální

Jakými typy videí můžete oživit vaše online školení nebo konferenci? (1/2)

Aktuální

Jakými typy videí můžete oživit vaše online školení nebo konferenci? (2/2)