Kde hledat best practices ve firemním vzdělávání?

Ilustrační snímek

Když někdo hledá příklady nejlepší praxe ve svém oboru, měl by začít tím, že bude spolupracovat s nejlepšími lidmi. V duchu tohoto hesla oslovil server clomedia.com odborníky na firemní vzdělávání, aby se podělili o best practices v tom, jak najít best practices pro účely vzdělávání ve firmách. Výsledkem jsou následující rady.

1. Oslovte své známé

Každý má známé ve svém oboru, proto začněte u těch svých. Ptejte se jich, jak vypadá rozvoj zaměstnanců u nich ve firmách, s kým spolupracují a jaké problémy řeší.

2. Buďte nadšenci svého oboru

Pokud si chcete udržet přístup k best practices, choďte na konference, čtěte odbornou literaturu, zapojujte se do odborných diskusí a budujte vztahy s odborníky. Sledujte širší trendy v celé profesi.

3. Sledujte velké firmy

Velké firmy mají velmi propracované programy vzdělávání zaměstnanců. I když mají zcela jiné rozpočty než vy, nabídnou vám skvělou inspiraci.

4. Zajímejte se o management

Sledujte nejnovější výzkumy a studie o řízení firem. Čtěte nejen o vzdělávání zaměstnanců, ale o managementu obecně. Můžete oslovit i školy nebo profesory, kteří se věnují řízení lidí v organizacích.

5. Nekopírujte druhé

Nepřejímejte best practices jiných firem bez toho, abyste si je upravili podle svých individuálních potřeb. Slepé kopírování většinou nefunguje.

6. Najměte si odborníky, aby vám vybrali dodavatele vzdělávání

Pokud sami nevíte, jak si vybrat svého dodavatele, oslovte firmy, které se se tím zabývají. Proberte s nimi své představy a potřeby a nechte si předvybrat dodavatele.

-kk-

Zdroj: Chief Learning Officer - americký časopis a server pro manažery vzdělávání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Chief Learning Officer