Na vzdělávání by si měl každý najít čas

Každá společnost se vyvíjí, mění, snaží se neustále zlepšovat, získávat nové poznatky a zkušenosti. Stejně tak by tomu mělo výt i s vůdci a manažery ve firmě, i když většina z nich, díky svému pracovnímu vytížení, nemá na vzdělávání čas.

Jak do nabitého pracovního programu dostat vzdělávání?

1. Mimopodnikové školení placené firmou
Dobří personalisté by měli být schopni vám doporučit vzdělávací instituce a programy, které jsou pro vás vhodné (v závislosti na úrovni vašeho současného vzdělání, odbornosti a pozice ve firmě). Také od svých kolegů můžete dostat zajímavé tipy na nejrůznější kurzy a školení.

2. Firemní vzdělávací programy
Další volbou je najmutí specialisty, který může vytvořit vzdělávací program ušitý na míru potřebám právě vaší společnosti. Tento program se potom dá uplatňovat přímo v prostorách firmy - buďto se najme profesionální školitel, nebo je možné využít vlastních zkušenějších zaměstnanců, aby předávali znalosti těm méně zkušeným.

3. Vaše vlastní vzdělávací aktivity
Existuje mnoho způsobů, jak rozvíjet své vědomosti vlastní iniciativou. Nalézt potřebný kurz není dnes díky internetu vůbec těžké, zvláště pokud jde o oblast globálního marketingu, financí a technologií.
Můžete se také domluvit se svým zaměstnavatelem, aby vám náklady na takové vzdělávání plně nebo částečně proplácel (samozřejmě jen pokud se to vzdělávání týká oboru, ve kterém pracujete).

4. Učení z knih
Odborných knih vychází spousta a učení se z nich je léty prověřený způsob, jak nabýt znalostí. Témata z knih případně můžete prodiskutovávat s kolegy.

-ds-

Zdroj: Monsterlearning - Informace zejména z oblasti učení, školení a rozvíjení schopností zaměstnanců.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monsterlearning