Návrat maminek

Ilustrační snímek

Mnoho profesionálních žen plánuje vrátit se ke své kariéře po mateřské dovolené nebo až děti odrostou. Lze si tento přechod zpět do světa porad, jednání a poznámek usnadnit? Odborníci nabízí následující tipy, jak se udržet umístitelné na trhu v průběhu plánované pauzy a pak vrátit se zpět.

- Nezmizet úplně – nejsnadněji se vrátíte, pokud podnik zcela neopustíte. Můžete pracovat na částečný úvazek, příležitostně vypracovat určitý projekt apod. Zajímejte se, co se děje ve vašem odvětví a zůstaňte v kontaktu s bývalými kolegy.
- Strategické dobrovolnictví – nejenže se budete cítit dobře, ale bude to vypadat dobře ve vašem životopise.
- Zatroubit na vlastní klakson – nepodceňujte dobrovolnictví nebo jinou neplacenou práci, můžete říct svému potenciálnímu zaměstnavateli, že jste řídili neziskovou činnost s rozpočtem X korun apod.
- Networking – vymyslete, co chcete dělat, a sdělte to všem, od vašich rodičů a dětí po cizí lidi v obchodě. Příležitostí k navázání kontaktů je absolventská asociace nebo profesní organizace a jiné pomocné skupiny.
- Náležitě se zabalit – dobře napsaný životopis a profesionální chování.
- Trpělivost – pravděpodobně hned nezískáte takový plat a prestiž, jaké jste měly předtím, ale nenechte se odradit. Máte šanci na druhou kariéru a možná delší a zajímavější.
- Sebevědomí – nejrychleji rostoucí část pracovní síly je nyní mezi 45-64 let. Zaměstnavatelé vás nejen chtějí, ale i potřebují. Prezentujte se sebejistě, profesionálně a budou vás tak brát.

-ba-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com