Nebojte se technického školení

Máte pocit, že jste se něco naučili, když se však vrátíte z technicky zaměřeného kurzu, uvědomíte si, že si nic nepamatujete. Sedíte u počítače a snažíte se vzpomenout, co vám lektor říkal. Pokud jste ve stejné situaci po každém technickém školení, držte se následujících rad.

Než vyrazíte na školení, ujasněte si, jak se nejlépe učíte. Preferujete-li čtení, přečtěte si všechny materiály, které jste dostali a udělejte si poznámky. Pokud se lépe učíte praxí, ujistěte se, že navštěvujete kurzy, které se praxi věnují. Další způsob, jak si zapamatovat co nejvíce, je přemýšlet o tom, co se chcete naučit, již v předstihu.

Také je třeba dokončit před odchodem na kurz všechny pracovní povinnosti. Těžko se budete moci soustředit na výuku, když budete zároveň cítit potřebu kontrolovat e-maily a zabývat se v mysli tím, co se děje v kanceláři. Soustřeďte se co nejvíce na školení.

Během školení si zapisujte věci, které považujete za důležité. Pokud vám není jasné, proč se zabýváte některým tématem, nebojte se zeptat. Jestliže získáte dojem, že pro vás dané školení není vhodné, vyčkejte na přestávku a obraťte se na školitele. Dobrý školitel má zájem o to, abyste byli ve správném kurzu, který může rozvíjet vaše znalosti a dovednosti.

Po skončení školení se snažte co nejdříve začít uplatňovat nové dovednosti v praxi. Vyčleňte si určitý čas hned po hodině a procvičte si, co jste se naučili. Lidé totiž po školení chodí často rovnou zpět do práce a novou látku zapomínají. Nebojte se také zůstat ve spojení se školitelem a dalšími účastníky kurzu i po jeho skončení. Učení nekončí s jedním kurzem. Tento kontakt vám usnadní další rozvoj.

-kk-

Zdroj: Monsterlearning - Informace zejména z oblasti učení, školení a rozvíjení schopností zaměstnanců.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monsterlearning