Největší úskalí jazykové výuky ve firmách

Umožnit zaměstnancům učit se cizí jazyk jako benefit dnes už není žádná novinka. Velmi často jsou lidé motivování sami, protože se v angličtině nebo jiném cizím jazyce jednoduše chtějí zlepšit. Kromě zaměstnanců přichází motivace také od zaměstnavatele. Mít ve firmě lidi, kteří umí dobře mluvit a psát anglicky je dnes už must have. Tak kde je vlastně problém? Vždyť přeci stačí sehnat lektora, vybrat studenty z řad zaměstnanců a cesta za lepší angličtinou může začít. Bohužel to není tak jednoduché a překážek je celá řada.

Ilustrační snímek

Čas a flexibilita

Uspořádat lekce tak, aby časově všem vyhovovaly, může být někdy nadlidský výkon. Některé lekce se sice podaří naplánovat, ale pak se z časových důvodů musí na poslední chvíli rušit. Pokud lekce trvají přes hodinu, motivace zaměstnanců značně upadá. Díky událostem posledních dvou let jsme si již zvykli, že flexibilita je základ a to platí i ve výuce angličtiny.

Zaměření

Přestože je angličtina pro všechny stejná, každý člověk má trochu jiné potřeby, dovednosti učit se a pracuje v různých odděleních. Když se v učebně sejde několik lidí z salesu, pak zaměstnanci z HR, kolega z marketingu a další kolegyně z účtárny, výuka nebude vůbec efektivní, protože každá oblast je specifická a potřebuje znát jinou slovní zásobu.

Data

Asi největší úskalí jazykového vzdělávání ve firmách je, že se velmi obtížně měří. Jaký posun studenti udělali, kolik času strávili nad angličtinou a jaká slovíčka se naučili? Tyto informace se HR získávají opravdu těžce. Vyhodnotit, co výuka skutečně přinesla, lze jen obtížně. Jak si společnost ověří, že taková investice byla výhodná a efektivní?

Vyzkoušejte výukovou platformu Voxy

Alternativou k živé výuce jsou samozřejmě aplikace pro výuku angličtiny, které většinu těchto problémů řeší. Webová a mobilní platforma Voxy je založena na mikro učení, které se ukazuje jako nejlepší forma učení dospělých, kdy klasické lekce trvají jen 5 - 10 minut. Voxy funguje také na principu umělé inteligence. Uzpůsobuje tedy studentovu cestu učení podle jeho zájmů, zaměření a cílů, které v angličtině chce dosáhnout. Všechny lekce vychází ze skutečných médií, článků a blogů ze zdrojů jako jsou BBC News, Bloomberg, NY Times atd. Na platformě je jich dostupných více než 25 000 a každý den přibývají nové.

Kromě interaktivních lekcí z různých oborů Voxy nabízí samozřejmě i procvičování gramatiky a slovíček. Aplikace dále umožňuje navštěvovat skupinové lekce s rodilými mluvčími, kterých se účastní studenti z celého světa se stejnou jazykovou úrovní. Během týdne proběhne více než 1 000 lekcí na různá témata ve skupinách po cca 5 studentech.

V neposlední řadě na platformě naleznete také možnost samostatných konzultací s lektorem, které lze opět domlouvat individuálně. A všechna data o postupu v učení angličtiny máte samozřejmě přehledně a graficky k dispozici. Celá platforma je výborně uživatelsky zpracovaná, přehledná a jednoduše se používá.

Pokud vás platforma zaujala a chtěli byste ji více poznat, tak navštivte náš web nebo nás kontaktujte na e-mailové adrese: edu@edutrainings.cz.