Nikdy nepřestávejte s učením

Ať už máte ideální zaměstnání, nebo takové dosud hledáte, je důležité neustále rozvíjet své schopnosti a dále se vzdělávat.

V případě, že ideální zaměstnání teprve hledáte, musíte svoje schopnosti rozvíjet právě proto, abyste takovou práci získali.
Pokud už ideální práci máte, potom je potřeba držet krok s vývojem technologií, postupů a praxe v oboru, jímž se zabýváte. Zkrátka musíte hlídat, aby vám "neujel vlak". Když ve svých vědomostech budete mít náskok před ostatními, snáze pak dosáhnete svých cílů a úspěchu.
Nejrychleji se dnes rozvíjí oblast informačních technologií - a také je to jedna z nejdůležitějších věcí, kterou musíte (na uživatelské úrovni) ovládat. Nejtěžší věcí při vzdělávání v tomto oboru je porozumět mu. Platí, že pokud se například naučíte pracovat s jedním textovým editorem, tak jiný pro vás už bude hračkou.

Existují také schopnosti, které byste měli rozvíjet při každé příležitosti - nikdy totiž nemohou být na naprosto perfektní úrovni. Patří mezi ně:
- komunikační schopnosti (patří sem také telefonování, prezentace, atd.);
- schopnost spolupracovat s týmem;
- vůdčí schopnosti;
- řízení projektů;
- organizace času.
Čím lepší v těchto dovednostech budete, tím lépe pro vás. Využijte každou příležitost k jejich rozvoji.

Pokud hodláte šplhat po kariérním žebříčku, pak byste měli zlepšovat dovednosti, které přímo souvisejí s vaší prací, stejně jako se učit věcem novým. Jde o to, využít každé příležitosti něčemu novému se přiučit - bez ohledu na to, jestli je to pro dosažení vašich cílů důležité, či nikoliv. Nikdy nevíte, kdy se vám nově nabyté vědomosti mohou hodit.

Nejdůležitější radou tedy je: chopte se příležitosti. Čím více vědomostí ve své hlavě uchováte, tím větší máte šanci získat práci svých snů (nebo, pokud už jí máte, stát se expertem ve svém oboru).

-ds-

Zdroj: UK Recruiter - Rozcestník s odkazy na zdroje pro personalisty i uchazeče o zaměstnání.
Zobrazit přehled článků ze zdroje UK Recruiter