Odkaz Tomáše J. Bati česko-kanadskému odpovědnému kapitalismu

Baťova obuvnická nadace (Bata Shoe Foundation) vedená Sonjou Bata, manželkou Tomáše Bati, který zemřel letos v září ve věku 93 let, právě vyhlásila zřízení cyklu přednášek Tomáše J. Bati na téma etika a odpovědný přístup k podnikání. Cyklus má připomínat oddanost Tomáše J. Bati odpovědnému podnikání a službě veřejnosti a také odrážet jeho vřelý vztah ke Kanadě a k České republice.

Cyklus přednášek Tomáše J. Bati na téma etika a odpovědný přístup k podnikání je společným projektem Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a Schulich School of Business na York University v Torontu. Témata přednášek vychází z přesvědčení Baťovy rodiny, že podnikání je třeba vnímat jako veřejný fond a je morální povinností odpovědných podnikatelů zvyšovat životní standard v zemích, kde operují.

Cykly přednášek budou pořádány každý rok - střídavě na obou univerzitách. Přednášet budou špičkové osobnosti, které univerzity vyberou. Texty přednášek budou vytištěny v anglickém a českém jazyce a distribuovány studentům a odborné veřejnosti. Nad rámec uvedeného cyklu přednášek zřídí obě univerzity stipendium Tomáše J. Bati ve výši 20 000 kanadských dolarů (asi 328 000 Kč). To bude udělováno každoročně po dobu 10 let s cílem podpořit studium etiky a propagovat principy odpovědného přístupu k podnikání.

-kk-

Zdroj: Schulich School of Business
Zobrazit přehled článků ze zdroje Schulich School of Business