Pomůže vzdělávání vašim zaměstnancům?

Uchazeči o zaměstnání se stále častěji zajímají o možnosti vzdělávání a dalšího rozvoje, které jim potenciální zaměstnavatel nabídne. Platí to dokonce i u začínajících a malých firem, které se na vzdělávání zaměstnanců doposud nesoustředily. Ne vždy sice uchazeči o vzdělávání skutečně stojí – mohou pouze cítit povinnost projevit zájem. Tito lidé však tvoří stále výraznější menšinu.

21. století je řízeno informacemi, měří v číslech, telefonních hovorech a objemu papírů. Současné trhy si žádají flexibilní, proškolené a schopné zaměstnance, kteří se dokáží rychle přizpůsobit změnám. Z těchto důvodů se vzdělávání a pokračující rozvoj zaměstnanců dostává do popředí zájmu.

Zejména u začínajících a malých firem se však vzdělávání zaměstnanců nikdy nestane lékem na všechny problémy s řízením lidských zdrojů. Šéfové se proto musejí naučit především dobře přijímat nové lidi. Musejí si uvědomit, že i když poskytnou svým zaměstnancům nejlepší školení, bez talentu a způsobilosti nemohou tito zaměstnanci nikdy uspět. Odborníci radí těmto firmám investovat více času, úsilí i peněz do zdokonalení technik výběru a přijímaní nových pracovních sil, aby mohly najít správné lidi a nespoléhat na školení.

-kk-

Zdroj: Startups - Britský server pro začínající podnikatele.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Startups