Priority pro udržení talentů v roce 2013

Ilustrační snímek

Pokud zaměstnanec necítí, že si jej zaměstnavatel váží a jeho práce má širší smysl, dříve či později změní pracoviště a s ním odejdou i jeho znalosti a dovednosti. Většina firem si to dnes již uvědomuje, a proto v posledních letech tak stoupá zájem o řízení talentů. Je-li talent management letošní prioritou i pro vás, zaměřte se na následující oblasti rozvoje svých zaměstnanců. Jako nejdůležitější priority pro udržení talentů v roce 2013 je označil odborný server incentivemag.com.

1. Rozvíjejte dovednosti talentů

Talentovaní zaměstnanci chtějí růst v kariéře prostřednictvím rozvoje svých dovedností, nikoli jen díky povýšení.

2. Nechte je mluvit

Talentovaní zaměstnanci chtějí sdílet své postřehy a nápady , a proto je na místě zaměřit se na to, jak jim správně naslouchat a sbírat jejich zpětnou vazbu.

3. Zajistěte talentované lídry

Talentovaní zaměstnanci potřebují nadřízené, kterých si budou moci vážit a věřit jim. Propojení talentů s lídry je proto další zásadní otázka, kterou byste neměli opomíjet.

4. Nabízejte větší odpovědnost

Talentovaní zaměstnanci by měli být inspirováni k tomu, aby mohli podávat stále lepší výkony. Hledejte proto pro ně větší odpovědnost a dávejte jim tím najevo, že si jich vážíte a chcete, aby byli úspěšní.

5. Oceňujte jejich úspěchy

Talentovaní zaměstnanci, které nedokážete ocenit, odejdou. Zaměřte se proto na způsoby, jak vyjadřovat uznání tak, aby posilovalo přínosné chování a motivovalo talenty k dalšímu snažení.

-kk-

Zdroj: Incentive Magazine - magazín zabývající se zaměstnaneckými výhodami a motivací.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Incentive Magazine